Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът.

Александър Дюма-баща


 

Може би ще се изненадате – в този сайт ще намерите какво ли не! Ще разглеждаме интересни двигатели и технически решения, перспективни енергийни технологии, забравените технологии на нашите предци, ще се допрем до някои аспекти на приготвянето на храна. В същото време ще се посмеем, ще погледнем някоя друга фотография, ще срещнем някой стих, някое есе. Няма да подминем и един от най-важните въпроси, вълнуващи хората, съпричастни към сайта – националното ни достойнство и самочувствие!

Накратко – подготвихме Ви, не се изненадвайте. Балканска, юнашка смес, от всичко по малко, но с една ясна нишка – да е поднесено простичко, достъпно, без излишна украса и усложняване. На чист, български език! Където това е възможно, ще избягваме чуждиците. Не като самоцел. А като ВИК към всички българи! Сложните, чуждоземни термини, с които ни заливат ежедневно отвсякъде, мислейки си вероятно, че чрез тях утвърждават впечатлението за собствената си стойност, нас винаги ни карат да се сещаме за един виц – за Лопе де Вега.

 

Преди години новосформираното ТКЗС свиква събрание - да измислят име на новото сдружение. Валят предложения, обаче на председателя все не му се виждат достатъчно достойни. Бай Стоян седи намръщен в ъгъла и мълчи, председателя го пита - ти, бай Стояне, какво мислиш, имаш ли предложение? Бай Стоян вдига тежък поглед - Амиии,..... Лопе Де Вега! Разшумели се съкооператорите - хем хубаво звучи, хем няма да се повтаря, хем за побратимените  народи намеква...какво по хубаво!? Решили - това ще е! Председателя щастлив пита бай Стояна - Чудесно предложение! А.... кой е Лопе Де Вега??? Бай Стоян отговоря - Бе, не знам кой е, ама звучи като да си е..е. майката!


Приятно присъствие в нашия сайт!

За България

0

Планини

0

Града

0

Села

0

Българи

Последни продукти